Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Miting despre munca la negru…

Miting despre munca la negru în PMAN

Sindicatele şi Guvernul R. Moldova desfăşoară, în PMAN, un miting dedicat zilei de 1 mai. Premierul Vlad Filat, lideri sindicali, miniştri au vorbit de la tribuna evenimentului subliniind că, în R. Moldova, există suficiente probleme care fac insuportabile condiţiile de muncă şi de salarizare ale angajaţilor.
Ministra Nuncii, Protecţiei Sociale şi a Familiei, Valentina Buliga, susţine că cea mai importantă soluţie pentru depăşirea problemelor ar fi combaterea economiei tenebre şi a procedurii de acordare a salariilor în plic către angajaţi.
Participanţii la miting, veniţi din mai multe localităţi ale R. Moldova, se declară sceptici vis-a-vis de  promisiunile făcute de la tribuna mitingului de către reprezentanţii guvernării.
Unii asociază mitingul cu acţiunile din perioada sovietică, mai ales că, pe parcursul ultimilor ani, în PMAN, nu erau organizate asemenea evenimente. Cei convocaţi la evneiment consideră că, în R. Moldova, lucrurile ar putea fi schimbate în bine dacă ar funcţiona legile, or, singura sursă de existenţă pentru majoritatea cetăţenilor a devenit munca la negru.